Ron Joseph

   Architecture
Architecture Planning Interiors
Hilton Garden Inn      
Bothell, Washington


The 124 room hotel's multi-angled floor plan was determined by a very compact and irregular shaped site with the back side facing a large wetland habitat and with the front being visible from the freeway.   The City's setback regulations limited the building to 4 floors and the limited buildable site area necessitated a basement parking garage.   The ground floor is dedicated to public spaces such as restaurant, lounges, meeting rooms, swimming pool and fitness room.   The upper 3 floors are a bent "L" shape footprint, creating opportunities for a variety of unique room and suite layouts.  The basement and ground floor are cast-in-place concrete with wood framed upper floors.
The entire building is clad in two shades of red face brick in a banded pattern with a polished faced concrete masonry veneer resembling rose granite.