Ron Joseph

   Architecture
Architecture Planning Interiors
Lake Washington Park
Kirkland, Washington

The multi-tenant office building consists of four floors over a below grade parking garage.   The stepped back building provides generous continuous outdoor decks bordered with planting.   The decks' guard railing utilizes unobtrusive aircraft cable to afford unrestricted views across Lake Washington to Seattle and the Olympic mountains.   The city's zoning permitted a building height of only 50 feet above grade while the owner required the maximum perimeter view offices.   By using post-tensioned concrete lift slab construction, floor beams were almost totally avoided.   The resultant minimal structural floor thickness enabled the building to be four floors instead of three, thus increasing view office perimeter.   The 92,000sq.ft. building is clad in factory laid brick panels and tinted insulated glazing.   A historical interpretive kiosk memorializing the former (relocated)  house on site was included at the corner bus stop.  [See Historical Interpretive Center, this website] Per City requirements, there are no roof-top mechanical units.